Wednesday, February 27, 2013

Devlerin Savaşı

*Facebook’un uzun zamandır kötü niyetli kişi ve yazılımlarla başının belada olduğunu ve konuyla ilgili sık sık sıkıntı yaşadığını biliyorduk . Bu sıkıntıları çeken teknolojinin konuşulan şirketlerinin sayısı arttı. İşte diğer sıkıntı çeken teknoloji devleri hangileri?

Microsoft yakın zaman önce hacker saldırısına uğradıklarını yaptığı bir açıklamada kullanıcılarına duyurdu. Yapılan açıklamada saldırını küçük çaplı olduğu vurgulandı. Kişisel bilgilerin zarar görmediğini söyleyen Microsoft, zararlı yazılımın yüklendiği bilgiayarlardan içeri sızıldığı bildirildi. Aynı sıkıntının Apple’dan gelen açıklama ile sadece Micrsoft’un başında olmadığı ortaya çıktı. Java’dan kaynaklı bir açıktan yararlanarak Mac OS sistemine sızan hackerlar Apple’ı sıkıntıya soktu. Apple Java ile ilgili hemen bir güncelleme yayınlasada uzmanlar kişisel bilgilerin çalınmış olabileceği ihtimalinin üzerinde duruyor. Apple’dan yapılan açıklamada herhangi bir bilginin çalınmadığı söyleniyor.
Yine Facebook 2013 yılında hackerlardan en çok sıkıntı çeken şirketlerden biri. Bildiğiniz gibi bu ay içinde de Facebook kullanıcıları çok sıkıntı çekti. Mesaj sistemleri çöktü çoğu zaman Facebook ulaşılamaz hale geldi. Uygulamalarda hatalar artmaya başladı. Sonradfan yapılan açıklamada bunun hacker saldırısı sonucu olduğunu öğrendik. Yine saldırının amacı ise birkaç Facebook çalışanının iş amaçlı kullandıkları bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılım indirmeleri sonucu gerçekleştirildiği biliniyor.
Gelen haberlere göre Facebook ve Apple’a saldırıan grup aynı ve grup saldırıları çinden gerçekleştiriyor. Aynı zamanda saldırıların ortak yönleri zararlı yazılımların bilgisayarlara indirilmesi. Yazılım devleri çalışanlarınınbu hataları yapması elbette bizi düşündürüyor. Bunun yanında sistemlerin korunmaması da gerçekten gülünç.*

No comments:

Post a Comment